közlenmiş patlıcanlı karnıyarık

3 Kas

karnıyarık

Malzemelerimiz:

  • sekiz patlıcan,
  • 400 gr az yağlı kıyma,
  • 3 diş sarımsak,
  • maydanoz,
  • sizvibiber,
  • domates,
  • bir kase salçalı su.

Yapılışı:

  1. Patlıcanlar ocakta közlenir, kabukları soyulur.
  2. Tencerede tereyağı erittikten sonra kıyma kavrulur ve maydanoz ile sarımsak ve biraz tuz eklenip karıştırmaya devam edilir. Daha sonra yapılan bu iç patlıcana doldurulup tepsiye dizilir ve salçalı suyu döküp domates ve biberle süsledikten sonra 200 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir.  Afiyet olsun :))

Patlıcanların közlenerek karnıyarık haline gelmesi müthiş bir olay. Normal yağda kızarmışın aksine daha hafif ve bir o kadar da lezzetli…

Reklamlar

3 Yanıt to “közlenmiş patlıcanlı karnıyarık”

  1. birgul 08/07/2014 12:20 #

    Tarifleriniz sunumlarınız harika, daha fazla patlaşımda bulunmalısınız

Trackbacks/Pingbacks

  1. Püre ve mantar eşliğinde karnıyarık « Hamurger - 10/01/2011

    […] Evet bu karnıyarık tarifini daha önce paylaşmıştım fakat yemeğin pişmiş fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadığı için bu halini yayınlayamamıştım. Yanında püre ve kaşarlı mantarla servis yapması çok keyifli oldu. İşte yemek tarifim. […]

  2. Patlıcan Oturtma « Hamurger - 02/08/2011

    […] köfte, közlenmiş patlıcanlı salata,  köz patlıcanlı börek,   patlıcan soslu spagetti, karnıyarık.  Patlıcanlı çorba, patlıcanlı pilav yayınlamak istediğim ariflerim […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: