Kadayıflı Muhallebi

4 Kas

kadayıflı muhallebi


Malzemeler:
kadayıf için malzemeler;
  • 400 gr yaş kadayıf,
  • bir çay bardağı dövülmüş fındık,
  • 3 kaşık tereyağı,
  • 4 kaşık şeker.
Krema malzemesi:
  • 1 litre süt,
  • 1 bardaktan bir parmak eksik un,
  • 2 kaşaık nişasta,
  • 1 bardak şeker,
  • yarım paket krem şanti,
  • vanilya.

Yapılışı:

Teflon tncerede yağı eritiyoruz, buzluktan çıkardığımız kadayıfı ufalıyoruz şekeride ekledikten sonra rengi koyulaşana dek kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikden sonra fındıkları karışıma ilave ediyoruz. Kremaya gelince; sütü, unu ve  nişastayı tencereye alıp pişiriyoruz. Piştikten sonra şeker ve vanilyayı çırpıyoruz bunu takiben krem şantiyide ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra borcama kadayıfın yarısını sonra krema ve yine kalan kadayıfı üste ekliyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

2 Yanıt to “Kadayıflı Muhallebi”

  1. emine 08/12/2010 21:24 #

    işte benim favori tatlımm … :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. İkindi Çayı « Hamurger - 20/07/2012

    […] Ve; kabaklı havuçlu salata, patlıcanlı börek, kadayıflı muhallebi. […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: