Peynirli börek

4 Kas

peynirli börek

Malzemeler:
  • 4 yufka,
  • 1 çaybardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı tereyağ,
  • 1çay bardağı su,
içi için;

Beyaz peynir, maydanoz.

Üzeri için;

Yumurta sarısı.

Yapılışı:

Önce tereyağı eritip sıvıyağ ve suyla karıştıralım. Ardından tezgaha yufkamızın birini seriyoruz ve karışımdan her tarafına sürüyoruz sonra diğer yufkayı bunun üstüne serip onuda yağlıyoruz, 4 yufkayada aynı işlemi yapıyoruz. 24 eşit parçaya kesip maydanozlu hazırladığımız peynirden koyup sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz.

Bu böreğin 4 kattan oluşmasının sebebi çıtır çıtır ve kabarık olmasıdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: