Haşhaşlı…

8 Ara

Bir gün ablam ve arkadaşıyla birlikte akşam vakti evde oturup sohbet ederken camdan burnumuza feci derece bi haşhaş kokusu geliyordu.  Meğerse üst komşumuz Elvida teyze yapmış. Ne kadar kalpten istediysek kapı çaldı ve bir tabak haşhaşlı geldi.. Haşhaşlıyı o günden beri çok seviyorum. İnsanın yedikçe bıkmadığı bir tat.. O günden sonra sık sık haşhaşlı yapar oldum..

Genelde göz kararı yapdığım bi tariftir ama ölçülü bi şekilde yazmaya çalışacağım.


Malzemeler:
  • 3 bardak un,
  • 1 paket yaş veya kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • ve bi miktar ılık süt,
  • 1 su bardağı haşhaş,
  • arzuya göre 2 yemek kaşığı pekmez,
  • 1 s.bardağı sıvıyağ.
Yapılışı:

Unu genişce bi kaba alıp ortasını açıp maya ve sütü döküyoruz. Tuz ve şekeri unun üstüne döküyoruz. Mayayı ortada sütle birlikte iyice eritiyoruz. Sonra yavaş yavaş kenarlardan unları alarak yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı baya bi yumuşak ele yapışan ibi hamur olucak. Kabı hava almıcak şekilde iyice kapatıp yarım saat mayalanmasını bekliyoruz. Sıvıyağı, haşhaşı ve pekmezi karıştırıyoruz. Hamur mayalandık tan sonra elimize biraz sıvı yağı alıp hamurdan büyük parçalar alıp hafif yağlı haşhaşdan sürdüğümüz tezgahın üzerinde elimizle kenarlara doğru açıp içine haşhaş karışımından sürüyoruz. Sonra ucundan başlayıp rulo şekilde sarıyoruz. tepsinin ortasından itibaren yuvarlamaya başlıyoruz. Bu işlemi hamur bitene dek devam ediyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: