Fırında patates püreli kaşarlı köfte

13 Ara


Malzemeler:
  • yarım kilo kıyma,
  • 1 soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yumurta,
  • aldığı kadar bayat ekmek veya galeta unu,
  • tuz, karabiber, kimyon, nane.
Patates püresi için;
  • 3, 4 patates,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı süt.
  • Üzerine kaşar peynir rendesi.
Yapılışı:

Kıyma, yumurta ve diğer malzemeleri bir kaba alın. Soğanı ve sarımsağı
rendeleyin.İyice yoğurup elimizde yuvarlıyıp biraz bastırıp yatsı hale
getirin. Köfteleri 200 derece fırında hafif kızarıcak şekilde pişirin.
Diğer tarafta patatesleri haşladıktan sonra tereyağı ve sütü ekleyip püre
haline getirin. Pişen köftelerin üstüne bu püreden sıkıp üstüne kaşar
peyniri rendesi ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırında pişirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: