İncirli Tatlı

6 Oca

Malzemeler:
Keki için ;
  • 1 bardak şeker,
  • 1bardak un,
  • 3 yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 12 adet kuru incir,
  • kabartma tozu.
Kreması için;
  • 1 litre süt,
  • 1 bardaktan biraz eksik şeker,
  • 1 paket krem şanti
  • 2,5 kaşık un,
  • 1,5 kaşık nişasta,
  • vanilya
  • üzeri için hindistan cevizi.
Yapılışı:
  1. Öncelikle incirleri kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Soğumaya bırakın.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ilave edip karıştırın. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek dökün ve kaşıkla hafifçe karıştırın. Soğuyan incirleri doğrayın ve bu karışıma ekleyip karıştırın. Sonra bu kek karışımını büyük dikdörtgen borcama yayın 170 derecede pişirin.
  3. Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeyi pişirin. Piştikten sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyipp çırpın. Kremayı kekin üzerine göküp yayın. Üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.

not: Kremayı kek ve krema soğuduktan sonra kekle buluşturun yoksa kek hamur oluyor.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: