Ayva Tatlısı

25 Oca

ayva tatlısı

Mayhoş.. tatlı.. ekşi..  Öyle bi kaç lezzete aynı durakta rastladığınız bi tatlı. Hafif son derece çabuk hazırlanan zahmetsiz bi tatlı. Ama lezzeti ayvasının aromasına göre değişkenlik gösterebilir. Üzerine kremşanti yerine şöyle bi maraş dondurması daha güzel giderdi.

Malzemeler:
  • 4 adet iri ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • (üzeri için) kremşanti veya kaymaklı dondurma.
  • dövülmüş fındık ve ceviz içi
Yapılışı
  1. Ayvaları soyup ikiye bölün ve ortalarını temizleyin.
  2. Temizlenmiş ayvaları düdüklü tencereye alın üzerine su ve şekeri ilave edip 10 dk pişirin.(Çekirdekleri ayvaların üzerine koyun şerbetin kıvamı için gerekli)
  3. Pişen ayvaları fırın kabına alın üzerine şerbetini döküp bi miktar yumuşayana dek fırında pişrin.
  4. Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ve fındık içini ayvalara paylaştırın üzerine dondurma veya kremşanti ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: