Mercimekli kıymalı börek

3 Şub

mercimekli kıymalı börek

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 kaşık tereyağı
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 kaşık su (yufka aralarına sürmek için)
Yapılışı
  1. Soğanı ince şekilde kıyın. Tenecerede tereyağı, soğan ve kıymayı kavurun.
  2. Mercimekleri yıkayıp haşlayın.
  3. Küçük küçük doğranmış sivribiber ve mercimeği tencereye alıp soteleme işlemine devam edin.
  4. En son domates ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 5 dakika daha pişirin soğumaya bırakın.
  5. Yufkanın yarısına; tereyağı, sıvıyağ ve su karışımından sürün. Üzerine iki kaşık kadar un serpin (elde açma börek gibi oluyor). Yufkayı ikiye katlayın ve 6 parça üçgen kesin. Hazırladığınız iç malzemeden paylaştırıp sarın. Yufkalar bitinceye kadar bu işeme devam edin.
  6. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: