Hamsi buğulama

10 Şub

Bu yemeği hazırlarken büyük mutluluk duydum fakat benim için zor olan tek şey hamsileri temizlemek oldu. Hamsileri elime alınca tekrar canlanıcak gibi hissediyorum. Her ne kadar hamsiler beni zorlasa da sonunda lezzetli bi yemek sunmanın verdiği keyif için değer.

hamsi buğulama

Malzemeler:
  • yarım kilo hamsi
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 6, 7 adet çeri domates
  • bir tutam maydanoz
  • zeytinyağı
  • karabiber, tuz
  • yarım limon
Yapılışı:
  1. Hamsileri temizleyip yıkayın ve kenarda suyunun süzülmesini bekleyin.
  2. Bütün sebzeleri çok ince halka şeklinde doğrayın.
  3. Fırın kabının alt kısmına hamsilerin parlak yüzeyi altta olucak şekiilde dizin. Üzerine doğradığınız sebzeleri karışık serpiştirin. Hamsiler bitene kadar bu işleme devam edin. En üstüne limon dilimlerini koyup 200 derece fırında üzerini kapatıp pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: