Elmalı kurabiye

13 Şub

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • aldığı kadar un
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı iç için;
  • 2 adet büyük boy kırmızı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 bardak ceviz içi (dövülmüş)
Yapılışı:
  1. Tereyağı, sıvıyağı, pudra şekeri ve yoğurdu bir kaba alın ve iyice özleşene kadar karıştırın. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde edin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Elmaları rendeleyin ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Ardından ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştırın.
  3. Dinlenmiş hamuru altına un serpip tezgahta merdane yardımıyla yarım ince şekilde açın, üçgen kesin ve baş kısımlarına elmalı içten koyup sarın.
  4. 200 derece fırında pişirin.
  5. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

Afiyet olsun.


Reklamlar

2 Yanıt to “Elmalı kurabiye”

  1. melany 07/08/2012 15:05 #

    güzelmi ki

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: