Kısır

17 Şub

kısır

Malzemeler:
  • yarım paket ince bulgur
  • 1 subardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 5, 6 sap taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • istenilen miktarda kornişon turşu
  • 6, 7 yaprak kıvırcık veya marul
  • 3 yemek kaşık domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
  • arzuya göre kimyon
  • 3, 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım limon suyu
Yapılışı:
  1. Bulguru geniş bir kaba alın. Sıcak suyu üzerinde gezdirin ve karıştırın. Üzerine kuru soğanı ince şekilde doğrayın. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.
  2. Bu sırada yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
  3. Bulgur şiştikten sonra salçaları ekleyip biraz yoğurun. Daha sonra nar ekşisi, sıvıyağ, limon suyu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  4. En son yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  5. İster bir kaseye koyup ters çevirerek ister bi marul yaprağı içerisinde servis edin.

Afiyet olsun

Reklamlar

4 Yanıt to “Kısır”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Yiğenimin Doğumgünü « Hamurger - 13/06/2011

    […] Kısır […]

  2. Emine’nin 1 yaş Doğum Günü « Hamurger - 28/11/2011

    […] Kısır […]

  3. Misafir Sofram IV « Hamurger - 10/01/2012

    […] için tıklayın. garnitürlü kıymalı […]

  4. İkindi Çayı « Hamurger - 20/07/2012

    […] meşhur kısırı. katmer […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: