Fırında Sebzeli Köfte

21 Şub

Köfteleri hangi şekliyle servis yapmak hoşunuza gidiyorsa, benim gibi iki farklı şekilde yapıp servis edbilirsiniz.

Malzemeler:
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • bir avuç ufalanmış bayat ekmek (veya galeta unu)
  • bir tutam maydanoz
  • karabiber, pulbiber, nane, kekik, tuz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Köfteyi hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine kurusoğanı rendeleyin. Maydanozu doğrayın. Yumurta, ufalanmış ekmek, rendelenmiş sarımsak ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra köftelere ince uzun şekil verin ve tavaya biraz yağ ekleyip köfteleri pişirin.
  2. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip kızartın. Daha sonra doğradığınız havuçları kızartın. Kırmızı biberleride yuvarlak şekilde doğrayın.
  3. Borcama hazırladığınız malzemeleri karışık olarak dizin.
  4. Üzerine salçalı suyu dökün. Biraz kekik serpin üzerini kapatıp suyunu bi miktar çekene kadar 200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: