Kozalak Tatlısı

11 Mar

Malzemeler:
  • 70 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 80 gr bitter çikolata
  • yarım çay bardağı kırık fındık
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 200 gr pirinç patlağı
  • üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Yağı teflon tavada kısık ateşte eritin. Bitter çikolatayı kırıp yağla birlikte eriyene kadar karıştırın.
  2. Bir kaba bütün malzemeyi koyup karıştırın.
  3. Kozalak şeklini vermek için limon sıkacağının arka kısmını çevirip malzemeyi oraya doldurun. Biraz bastırın.
  4. Ters çevirin ve bir gece buzdolabında bekletin.
  5. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

3 Yanıt to “Kozalak Tatlısı”

  1. fuatgencal 13/03/2011 23:08 #

    Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

  2. aybike 17/03/2011 18:21 #

    yeme de yanında yat sadece seyret! hem çok şık hem de çoook lezzetli görünüyorlar Ellerine sağlık…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hülya Ablanın Sofrası « Hamurger - 05/04/2011

    […] Kozalak tatlısı […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: