Çanak Kebabı

14 Mar

Milföylerin hamur olmaması için hazırlanan için suyunu kaselerin üçte birine göre ekleyin.

 

Malzemeler:
  • 8 adet milföy yaprağı
  • 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 1 küçük kase haşlanmış veya konserve bezelye
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • karabiber
  • kekik
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 bardak su
Yapılışı:
  1. Milföyleri oda sıcaklığına gelmesi için buzluktan çıkarın.
  2. Tavaya tereyağını alıp eritin. Küçük küçük doğranmış etleri tavaya alın kısık ateşte kavurun. Kapağını arada bir açıp karıştırın. Etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın.
  4. Etler piştikten sonra salçayı ilave edip kavurun. Daha sonra üzerine 2 bardak sıcak su ilave ederk 5 dakika kaynatarak pişirin.
  5. Patates, havuç ve bezelyeleri de ekleyip karıştırın. Daha sonra tuz ve baharatlarını istediğiniz ölçüde ilave edin.
  6. Hazırladığınız soteyi küçük kaselere paylaştırın. Üzerlerine milföyleri kapatın. (kaselerin milföy gelecek kısmını tereyağıyla yağlarsanız daha kolay çıkarırsınız)
  7. 200 derece fırında milföyler kızarana dek pişirin.
  8. Pişirme işlemi bittikten sonra ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Yanıt to “Çanak Kebabı”

  1. balbadem 14/03/2011 15:24 #

    Arkadaşım tamda diyetteyiz kendimizi frenleyelim derken bu yemeği görmek hiçte iyi olmadı. :) Ellerine sağlık çok güzel olmuşa benziyor. :)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: