Garnitürlü Kıymalı Börek

4 Nis

Hazır garnitürü kesinlikle salatada da börektede kullanmıyorum. Sebebi çok basit hem istediğim lezzeti bulamıyorum hem kokusundan hoşlanmıyorum.

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • karabiber
  • tuz
  • pulbiber
  • nane
içine sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
  1. Önce garnitürü hazırayın. Patatesleri küçük küp şekilde doğrayıp haşlayın. Havuçlarıda aynı şekilde doğrayıp haşlayın.
  2. Soğanı ince şekilde doğrayın. Tencerede 1 kaşaık tereyağı eritip soğanı kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra garnitürü ekleyin biraz daha kavurun. En son istenilen şekilde baharatlarını ekleyin.
  3. Yufkayı tezgaha açıp Fırça yardımı ile yağ karışımından sürün üzerine un eleyin (bu şekilde elde açma börek gibi oluyor). Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın. 6 eşit üçgen parça elde edin.
  4. Hazırladığınız iç malzemeden koyup sarın. Üzerlerine kalan yağ karışımını sürüp 200 derece ısınmış fırına verin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

3 Yanıt to “Garnitürlü Kıymalı Börek”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Misafir Sofram II « Hamurger - 04/04/2011

    […] Garnitürlü kıymalı börek […]

  2. Yiğenimin Doğumgünü « Hamurger - 13/06/2011

    […] Garnitürlü kıymalı börek […]

  3. Misafir Sofram IV « Hamurger - 10/01/2012

    […] Garnitürlü kıymalı börek Share this:TwitterFacebookLike this:BeğenBe the first to like this post. […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: