Ispanaklı Kıymalı Börek

20 Nis

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • pulbiber, karabiber, tuz
  • bir miktar sıvıyağ
Sosu için;
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • yarım soda
  • 1 su bardağı süt ve su karışımı
Yapılışı:
  1. İlk olarak iç malzemeyi hazırlayın. Ispanakları güzel bi şekilde temizleyip yıkayın ve doğrayın (işin en sıkıcı kısmı). Soğanı küçük şekilde doğrayın. Tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyip soğan ve kıymayı kavurun. Ardından ıspanaklarıda olaya dahil edin. Çok fazla pişirmeden bi kaç kez karıştırarak soteleyin. Pulbiber, karabiber ve tuzunu ayarlayın soğumaya bırakın.
  2. Sos malzemesinin hepsini bir araya getirip karıştırın.
  3. Yufkayı tezgahta açın. Sos malzemesinden bolca sürün. Üzerine süzgeçle un eleyin ve yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Önce ortadan ikiye kesin. Daha sonra bu parçaları tekrar ikiye kesin. Toplamda 4 parça elde edin.
  4. Ispanaklı içten yufkaların geniş kısmına döküp önce rulo şekilde sarın daha sonra ucundan başlayıp dolayarak gül şekli verin.
  5. Diğer yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın. Üzerlerine kalan sosu sürün.
  6. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: