Patatesli Kıymalı Börek

20 Nis
Kıymalı Patatesli Börek:
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 350 gr kıyma
  • karabiber
  • tuz
iç sosu için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 1 çaybardağı su
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı:
  1. Fırın tepsisini yağlayın. Bir tane yufkayı serin üzerine yoğurt, sıvıyağ, tereyağ ve su karışımından sürün. Üzerine bir tane daha yufka serin tekrar karışımdan sürün ve bir daha tekrarlayın.
  2. Soğanı iki kaşık tereyağ ile kavurun ardından kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma piştikten sonra 2 adet patatesi rendeleyin tuz ve karabiberi atıp karıştırın. Yapmış olduğunuz iç soğuduktan sonra döşemiş olduğunuz yufyanın üzerine yayın. Kalan iki yufkayı üzerine aynı şekilde döşeyin
  3. En üste yumurta sarısını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: