Zeytinyağlı Barbunya

27 Nis

Zeytinyağlı yemekler genelde aynı şekilde pişiyor. Fakat elden ele lezzeti değişkenlik gösteriyor. Herkesin bildiği bir tarif olduğunu düşündüğüm için tarifi paylamşak aklımda yoktu. Fakat fotoğrafını çekmiş bulunduğum için arşivimde tozlanmasını istemedim.

Malzemeler:
  • 1 kg barbunya
  • 3, 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Soğanı zeytinyağı ile biraz kavurun. Ardından küçük küp şekilde doğranmış patates ve havucu ekleyin kavurmaya devam edin.
  2. Domatesleri ekleyin yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Salça ve barbunyayı da karışıma dahil edin ve bir miktar daha kavurun.
  4. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekmeden yarım bardak daha sıcak su ekleyin. Pişene kadar bu işlemi uygulayın. Bu şekilde daha özlü ve lezzetli bi yemek oluyor. Başında beklemeye vaktiniz yoksa bütün suyu tek seferde ekleyip pişirin.
  5. Üzerine limon sıkın ve maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: