Zeytinyağlı Kabak Bastı

17 May
Malzemeler:
  • 1 kg kabak
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • bir miktar tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 baş sarımsak
  • yarım demet dereotu
Yapılışı:
  1. Kuru soğanları piyazlık doğrayın, tencereye koyun. Zeytinyağı ile soteleyin.
  2. Kabakları soyup parmak şeklinde veya küp şekilde doğrayın ve tencereye ilave edin.
  3. Domatesleri rendeleyin ilave edin.
  4. Su ve tuzunuda ilave edin. (sarımsak arzuya göre ilave edin.)
  5. Kısık ateşte piştikten sonra dereotunu ilave edin.

Afiyet olsun.

    Reklamlar

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: