Tuzlu Fındık Kurabiye

27 May

Bu kurabiye çok nefiss.

Tek zor yanı sulu köfte yapar gibi minik minik yuvarlamak. Ama sonunda pişmanlık değil keyifli ve eğlenceli bi şekilde yemenin verdiği haz var.

Malzemeler:
  • 1/2 paket tereyağı veya margarin
  • 1 bardak sıvıyağ
  • yarım fincan sirke
  • 4 kaşık pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı dolusu çörek otu
  • aldığı kadar un
Yapılışı:
  1. Tereyağ, sıvıyağ, yumurta beyazı, sirke, tuz, pudra şekerini bir kaba alıp karıştırın.
  2. Un, kabartma tozu ve çörek otunu da ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun.
  3. Minik şekilde yuvarlayın üzerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında pişirin.
Reklamlar

Bir Yanıt to “Tuzlu Fındık Kurabiye”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sudenazın Günü « Hamurger - 27/05/2011

    […]                                                                                                         tuzlu fındık kurabiye […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: