Kremalı Mantar Çorbası

1 Haz

Malzemeler:

  • 1 litre su
  • 10, 12 adet mantar
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket çiğ krema
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı, ben bazen koyuyorum bazen koymuyorum)
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağ

Yapılışı:

  1. Mantarları temizleyip doğrayın. Üzerine biraz limon sıkıp kenara koyun.
  2. Tencereye tereyağını alın ve eritin. Unu ekleyip bir miktar kavurun.
  3. Üzerine suyu ekleyin, kaynamaya yakın süt ve kremayı da ekleyin.
  4. Daha sonra mantarları ve tavuk bulyonu ekleyin 15, 20 dakika kaynatın.
  5. Blender dan geçirip üzerine pulbiber serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: