Kırmızı Biber Sarması

24 Haz

Kırmızı biber sarması tarifine hünerli bayanlar blogunda rastaladım. Görsellik olarak çok hoşuma gitti. Közlenmiş biberi çok sevdiğim için denemek istedim.

Biberleri közleyip soydum, baktım evde peynir kalmamış. Aklıma yoğurtlu iç hazırlamak geldi. Ve sonuç mükemmel! Özellikle davet sofraları için çok şık bir sunum. Hem görsel hem de damakta bıraktığı tat çok güzel.

Malzemeler:

  • 6 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil soğan dalı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 8 dal maydanoz
  • yarım kutu konserve mısır
  • kuru nane
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • limon

Yapılışı:

  1. Kırmızı biberleri 200 derece fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyin.
  2. Maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra yoğurt, mısır ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. Kırmızı biberlerin geniş kısımlarına bu içten koyun ve börek gibi  sarın.
  4. Yeşil soğan saplarını sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Bu şekilde daha rahat düğüm atabilirsiniz.
  5. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: