Çilek Reçeli

28 Haz

Çileğin son dönemlerindeyiz ve ben henüz bu tarifi paylaşıyorum.

Çilek reçeli yapmak için en uygun cinsi tarla çileğidir. Minik minik kokulu olduğu için hem çok fazla kesmeye gerek kalmıyor. Hem kokusu çileğe çok güzel bir aroma katıyor.

Reçeli kesinlikle hazır tüketmemenizi tavsiye ediyorum. Evde kendi ellerinizle hazırlıyacağınız reçelin yerini hiç bir şey tutmuyor.

Malzemeler:

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo şeker
  • bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

  1. Çilekleri temizleyip yıkayın. Büyük olanlar varsa ikiye  kesin.
  2. Tencereye çileğin yarısını, üzerine şekerin yarısını, kalan çileği, kalan şekerin yarısını dökün.
  3. Bu işlemi akşamdan yapın. Ertesi gün reçelei kaynatın. kaynarken taşmıyacak şekilde ocağı kontrol edin. Yaklaşık yarım saat kaynatıp üzerine birkaç damla limon suyu ilave edin. (Kıvamını anlamak için kaşık yardımıyla düz bir tabağa bir damla reçelden koyup tabağı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa reçel olmuş demektir.) Bir taşım kaynatıp ocağın altını söndürün.
  4. Soğuduktan sonra kavonozlara koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: