Hamur Kızartması

5 Ağu

Nam-ı diğer bişi.

Geçen gece sahur için ne yapsam diye düşünürken ekmek olmadığını farkettim bende bişi yaptım. Hamur kızartmasını yemeyen yoktur yapmayan çoktur heralde. Yapmayış sebebi genel itibariyle evi kokutması oluyor. Ama ramazan denildiğinde akan sular durur. Evi felan takmadan, özellikle bu uzun günlerde gündüz açlığı hissetmemek adına sahurda itinayla kızartma yapılır=)

Şu anda bu resme bakarak inan zor yazıyorum. Ancak benim gibi blogu olan ya da yemek bloglarını açlığı takmaksızın gezen insanların yapabileceği birşey.

Genelde göz kararı kişi sayısına göre yapılan bir tarif. Benim yaptığım tarifte sekiz tane bişi çıktı.

Malzemeler:

  • un
  • tuz
  • 1 adet yumurta
  • kabartma tozu
  • yoğurt içi için, kaşar ve beyaz peynir karışımı

Yapılışı:

  1. Gözk kararı yaklaşık 2, 3 bardak unu bir kaba alın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Unun ortasına yaklaşık bir kase yoğurt ve yumurtayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur ne sert ne de yumuşak olmayacak şekilde ayarlayın gerekirse un veya yoğurt ilave edin. Tezgaha alıp iyice yoğurun. Bezelere ayırın ve un serpip tabak büyüklüğünde açın, ortasına peynir ekleyip D şeklinde kapatın.
  2. Bol yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: