Patlıcan Kebabı

17 Ağu

Önemli not: Bu yemeği yerken lavaş ekmeği bulundurunuz!!

Malzemeler:

  • yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • karabiber
  • tuz
  • pulbiber
  • 6, 7 adet patlıcan
  • 3, 4 diş arzuya göre sarımsak
  • servis için, 4, 5 adet domates, biber

Yapılışı:

  1. Kıymaya soğan rendeleyin, baharatlarını ayarlayıp iyice yoğurun ve dinlendirin.
  2. Patlıcanların kabukları soyulmadan üç parmak eninde doğrayın ve tuzlu suda bir müddet bekletin.
  3. Köfteleri yuvarlayıp şekil verdikten sonra, tepsiye bir köfte bir patlıcan şeklinde malzemeler bitene kadar dizin.
  4. Üzerine yarım  bardağı su, tuz ve karabiber karıştırıp üzerine gezdirin.
  5. Aralarına tüm sarımsak serpiştirin.
  6. Alimünyum folyo ile kapatıp bir saat fırında pişirin sonra folyoyu kaldırın 15, 20 dakika daha pişirin.
  7. Közlenmiş domates ve biberle servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: