Şeftali Tatlısı

21 Eyl

Uzun zaman oldu… Bu sıralar pek fazla fotoğraf çekmeye fırsatım olmadı. Aslında bu tarifi çok daha önce paylaşmayı düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş. Bu kadar arayı uzattığım için çok üzgünüm.

Neyseki sonunda burdayım…

şeftali tatlısı

Bayıla bayıla üst üste üç defa nefesimi tutarak yediğim, çok hafif bir o kadar lezzetli tarifi en yakın zamanda (şeftali mevsimi geçmeden) denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • 4, 5 adet şeftali
  •  5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • fındık
  • fıstık
  • ceviz
  • dondurma (yoksa kremşanti veya kaymak)

Yapılışı:

  1. Şeftalileri soyun, ikiye bölüp çekirdeğinden ayırın. Oyulmuş kısmı üste gelicek şekilde borcama dizin. Her bir şeftalinin üzerine bir yemek kaşığı toz şeker dökün. Bir çay bardağı suyu şeftalilerin üzerinden gezdirin.
  2. 180 derece fırında şeftaliler yumuşayıp şeker eriyene dek pişirin.
  3. Soğuduktan sonra şeftalilerin iç kısımlarına ceviz, badem, fındık, fıstık ne varsa doldurun. Üzerine bol kaymaklı dondurma koyup servis yapın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: