Beze

10 Şub

beze

Eşim market alışverişinden dönerken, ağzına kadar dolu alışveriş sepetini devirince, poşetlerin hepsi bir tarafa dağılmış. Almış olduğu bir koli yumurtanın bir çoğu çatlamış. Çatlamış yumurtaların, sarısı ile beyazını ayırınca, aklıma ne zamandır denemek istediğim tariflerden beze yapmak geldi. Bu vesileyle, pastahanedekilere taş çıkaracak bezeler yaptım.

İlk defa yapmış olmama rağmen, tarife birebir sadık kalınca, çok güzel oldular.

Tarif çok basit. Tek zorluğu yaklaşık 25 dakika mikserle çırpmak. Bunun dışında yaptığınız birşey yok zaten. Sadece sabırla çırpın efendim. :)

25 dakikanın sonunda, mikserin ucunda kalabilecek şekilde netice aldığınızda kıvama gelmiş demektir.

En keyifli yanı sıkma torbasından çıktıkları an oluyor.

Malzemeler:

  • 4 yumurta akı (kesinlikle sarısından bulaşmaması gerekiyor)
  • 4 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
  • 2 damla limon suyu
  • 1 fiske tuz

Yapılışı:

  1. Bütün malzemeyi tencereye alın.
  2. Tencereyi kısık ateşli ocağa alın. Çırpmaya başlayın. Mikserle 10 dakika çırptıktan sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra 10, 15 dakika daha çırpmaya devam edin.
  3. Sıkma torbası ile şekil verin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Altlarının kararmamasına dikkat edin.

Tarifi deneyip farklı bir durumla karşılaşırsanız yorumlarınızı bekliyorum.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: