Tiramisu

22 Tem

İftardan sonra tiramisu yemeye ne dersiniz?

Çok hafif bir tatlı olduğu için, ramazand tercih edilebilecek bir tarif.

Sıcaklarda iftardan sonra ağır bir tatlı yerine hafif sütlü tatlıları tercih ediyorum. Tabi ramazanın baş tacı olan ve en kısa zamanda tarifini paylaşacağım güllaç tatlısı.

Evlenmeden önce sanki bir kuralmış gibi bu tatlıyı sadece annem yapardı. Seninki kadar güzel olmasada biraz olsun benzemiş mi anneciğim? =)

tiramisu

Malzemeler:

  • 1 adet (uno) kakaolu pastaban
  • 1 tatlı kaşığı nescafe, yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)

Kreması:

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sade labne peyniri
  • 1 adet yumurta
  • üzeri için 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

  1. Nescafe ve sütü bir kasede eritin. Pastabanın alt katına eşit miktarda dökün.
  2. Kreması için vanilya ve labne hariç bütün malzemeyi bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra ocağa alıp kaynama noktasına getirin. Krema piştikten 2 dakika sonra vanilya ve labneyi ekleyip iyice yedirin.
  3. Kremanın yarısını pastabanın üzerine dökün. Pastabanın diğer parçasınıda üzerine koyun. En üste kalan kremayı dökün. Soğuduktan sonra kakaoyu eleyin.

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: