Kabak Oturtma

31 Tem

Patlıcan oturtmaya göre daha hafif, en az onun kadar lezzetli bir yemek. Özellikle dereotu ve kabağın bütünleşmesiyle çok güzel bir aroma ortaya çıkıyor.

kabak oturtma

kabak oturtma

kabak oturtma

İki kişi olduğumuz için az malzemeyle yaptım. Misafire yaptığım zaman daha kalın yapıyorum.

kabak oturtma

Malzemeler:

  • 3, 4 adet kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 sdet soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 kaşık tereyağ
  • dereotu
  • salçalı sos için; 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı su, tuz

Yapılışı:

  1. Kabakları kızartın. Fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  2. Tereyağı ve soğanı kavurun. Ardından kıyma ve en son domatesi ekleyin.
  3. Borcama kabakları dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
  4. 1 bardak su, 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu karıştırıp borcama gezdirin. En üste ince kıyılmış dereotunu ekleyin. 15, 20 dakika fırınlayın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: