Şeftali Soslu Muhallebi

7 Ağu

şeftali soslu muhallebi

Sakın ha sakın dolaptan çıkartıp bekletmeyin! Buzzz gibi nefis oluyor. Dondurmmadan farksız. Sıcaklarda en çok tercih ettiğim tatlıların başında geliyor.

Şeftali soslu muhallebi

Malzemeler:

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 bardak şeker
  • yarım paket krema veya yarım paket toz kremşanti (ben şanti kullandım)
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:

  1. Şekerli vanilin ve kremşanti hariç bütün malzemeyi tencereye alın ve kaynama noktasına getirin.
  2. Daha sonra kremşantiyi ve şekerli vanilini ekleyip çırpın.
  3. En son hindistan cevizini ekleyin, karıştırın. Kuplara eşit miktarda dökün.

Şeftali sosu için;

Malzemeler:

  • 4, 5 adet yarma şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

  1. Şeftalileri kabuğundan ve çekirdeğinden kurtarın.
  2. Bütün malzemeyi robottan geçirin.
  3. Bir tencerede pişirin.
  4. Kupların üzerine payşatırın.
  5. Hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

4 Yanıt to “Şeftali Soslu Muhallebi”

  1. balbadem 08/08/2012 23:58 #

    Vişne soslu muhallebini yeyip evde yapınca aklıma ilk gelen şey “bu tatlı şeftali ile de güzel olur bir ara denemeli demiştim” kendime. Sen benden önce davranıp yapıp yazmışsın ellerine sağlık. :) Senin elinden çıkınca daha bir lezzetli olmuştur eminim. Sayfayı açıp şeftali soslu muhallebiyi görmek hiç şaşırtıcı olmadı benim için. Bir ara denemeli. Hemde yaz geçmeden… :)

    • hamurger 09/08/2012 10:07 #

      Teşekkür ederim canım. Sende dene daha önceden yapmadığına pişman olucaksın=))) Bizim favori tatlımızdır bu. Bu arada bloguna İftar sofrası fotoğrafları Koymanı bekliyoruz senden=)))

      • balbadem 09/08/2012 17:14 #

        İnşallah….. :))))))))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Balbadem Yemek Deneyimleri - Şeftalili Kup - 28/05/2013

    […] Son bir haftadır denemek aklımdaydı fakat yapmak bu güne kısmetmiş. Ben krema tarifinde Ayşegül’ün tarifine sağdık kalmadım. Ama şeftali sos kısmında ise tarifi aynen […]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: