Etli ve Nohutlu Bamya

13 Ağu

Annem bu yemeği müthiş yapar.  Kuşbaşı et ve nohut, hafif salçalı sulu nefis bir yemek. Ben bamyayı minik minik daha çok seviyorum. Daha lezzetli oluyor. Sizede alırken ufaklarını seçmenizi öneriyorum. (Bu arada resimdeki bamyaları ben almadım eşim aldı. Bu yüzden stediğimden iri oldu biraz :)) )

bamya yemeği

Malzemeler:

  • Yarım kg.taze bamya
  • 250 gr.kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çaybardağı zeytinyağı
  • 100 gr.haşlanmış nohut
  • çeyrek limon suyu

Yapılışı:

  1. Etleri tereyağıyla kısık ateşte yaklaşık 45 dk yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin. (suyu azaldıkça su ilave ederek)
  2. Nohutları bir gün önceden yumuşacık olacak şekilde haşlayın.
  3. Bamyaları temizleyip limonlu suda bekletin.
  4. Tencereye zeytinyağı ve ince doğranmış kuru soğanı alıp kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ekleyip biraz daha kavurun. Doğranmış domatesleri daha sonra nohutları ekleyip karıştırın.  Salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerini geçicek kadar su ekleyin. 15 dakika bu şekilde pişirin.
  5. Bamyaları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın. (suyu azaldıkça azar azar su ekleyin.)

Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: