Kadıboğan (Revaniye)

18 May

Şerbetgillerden :)

Lezzet dergisinin 2010 sayısında rastladım bu tarife. Çok bilinen ve yapılan bir tarif olmaması ayrıca hoşuma gitti. Sıradanın dışına çıkıp farklı tarifler denemek hoşuma gidiyor. Ben bu tatlıyı çok sevdim. Tatlı severlere ısrarla denemelerini tavsiye ediyorum.

revaniye

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 500 gr toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • kaymak (ben kaymak tadında kremşanti sıktım)
  • toz antep fıstığı

Yapılış:

  1. Yumuşamış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın, ortasına parmağınızla çok hafif bastırın. Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  2. Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Limon dilimini de ekleyin. Kurabiyeler soğuk şerbet sıcağa yakın ılık olarak dökün. Şerbetini çektikten sonra süsleyin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Yanıt to “Kadıboğan (Revaniye)”

  1. nur 11/12/2013 10:33 #

    bunda kaabrtma tozu yokmu nasıl kabracak?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: